Kraftig Ap-framgang i Hamar

I Hamar går Arbeiderpartiet fram fra 12,9 % i januar til 20,6 % på en fersk måling nå.

Hamar Arbeiderparti på påskeaksjon

Arbeiderpartiet gjør et kraftig hopp på en ny meningsmåling som Norstat har gjort for NRK. Målingen ble offentliggjort 2. mai, og viser at Arbeiderpartiet nå måles til 20,6 % oppslutning i Hamar. Det er en kraftig framgang fra forrige Hamar-måling som Sentio gjorde for Hamar Arbeiderblad i januar - der Arbeiderpartiet ble målt til 12,9 % oppslutning.

Ap-ordførerkandidat Erling Behrens sier til NRK at han er fornøyd med meningsmålingen, og tror at partiet kan gjøre et godt valg i Hamar i høst. - Vi har allerede begynt valgkampen med å sette menneskene i fokus, og sette frivilligheten i fokus, sier Behrens, og tror lokale spørsmål som eldrepolitikk og byutvikling vil være med på å løfte partiet.

Målingen viser ellers at Høyre gjør det litt svakere nå enn i januar. I januar var Høyre Hamars nest største parti med en oppslutning på 17,8 %. Nå måles de til 16,5 % og må altså se seg klart slått av Arbeiderpartiet. Hamars by- og bygdeliste (BBL) var størst både i januar-målingen for Sentio og i mai-målingen for Norfakt, med henholdsvis 25,3 % i januar og 31,6 % nå.

Både BBL og Arbeiderpartiet ligger imidlertid noe bak valgresultatet fra 2019, da de to partiene fikk henholdsvis 34,2 % og 23,1 % oppslutning på valgdagen.

Alle andre partier har lav oppslutning i den nye målingen, der Rødt måles til 6,3 % og dermed i øyeblikket er Hamars fjerde største parti. Deretter følger SV med 5,4 %, Frp med 4,3 %, Krf med 4,2 % og Venstre med 3,8 %. Senterpartiet måles til kun 2,6 % og har dermed gått kraftig tilbake fra valget i 2019 da 8,0 % av Hamars velgere stemte på partiet. Bak Senterpartiet følger MDG med 2,2 % oppslutning og Pensjonistpartiet med 1,9 %.

Link til NRKs nyhet om målingen: https://www.nrk.no/innlandet/by--og-bygdelista-star-sterkt-i-hamar-selv-om-ordforer-einar-busterud-trekker-seg-tilbake-1.16394314